klikk her for printversjon

ÅRSMØTESAKER FOR NORSK ICOM 2007


Kjære ICOM-medlem!

Tiden for årsmøtet nærmer seg. Også i år er årsmøtet for Norsk ICOM lagt inn i programmet for landsmøtet til Norges Museumsforbund. Årsmøtet holdes fredag 7. september kl. 9.00.

Årets møte er lagt til Loen, der det er et rikholdig program for deltakerne. Vi håper å se mange av våre medlemmer i Loen. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er fullt mulig å delta på årsmøtet i Norsk ICOM uten å melde seg på Norges Museumsforbunds program.

Med vennlig hilsen styret i Norsk ICOM

Eva Mæhre Lauritzen                                         Leif Pareli
Leder                                                                sekretær


 
  Stemmefullmakt:  
 
I henhold til vedtektene §14 kan hver stemmeberettiget møte med stemmefullmakt for inntil to fraværende medlemmer. Medbringes av den som får fullmakten og leveres på årsmøtet.

Undertegnede ICOM medlem nr. ............gir med dette ....................................................................
fullmakt til å stemme for seg på årsmøtet i Norsk ICOM 7.9.2007

Dato.................Navn/Signatur........................................................................................................



ÅRSMØTE I NORSK ICOM 2007
Loen 7. september 2007


DAGSORDEN



1.    Valg av dirigent og protokollkomite

2.    Godkjenning av innkalling, dagsorden og fullmakter

3.    Årsmelding

4.    Regnskap

5.    Budsjett, herunder kontingent og arbeidsmål

6.    Eventuelle saker fremmet av medlemmene

7.    Valg av styre, leder, revisorer og valgkomite

8.    Kommende årsmøtested



Sak 3-2007 Årsmelding


Årsmelding for Norsk ICOM 2006



ICOMs museumsetiske regelverk forelå i rykende fersk utgave til årsmøtet høsten 2006: Utgitt av Norsk ICOM og ABM-utvikling i samarbeid, oversatt til norsk av Elisabeth Koren, og formgitt av Siv Bente Grongstad. Norsk ICOM er stolt av å ha et etikkhefte som er så estetisk tiltalende at man ikke klarer å la være å bla i det og lese det. De etiske reglene danner en felles minimumsstandard for all verdens museer, uansett type, størrelse og beliggenhet. De bidrar til å skape forståelse for verdien av museenes samlinger, og de bidrar til heve vår yrkesstolthet og faglige innsikt.

Erfaringene fra 2006 viser at det fortsatt er stort behov for å ha en etisk rettesnor. Norsk ICOM har i årets løp engasjert seg i en rekke saker som etter vår oppfatning er i strid med ICOMs museumsetiske regelverk. Det har vært antikke skrifter, der eieren ikke har kunnet gi en tilfredsstillende dokumentasjon av opprinnelse og eierforhold, og link til skriftene fra en offentlig institusjon, en link som senere er fjernet. Vi har påpekt at styrelederen ved et kunstmuseum selv er en betydelig kunstsamler og dermed en potensiell konkurrent til museet, men verken styre eller departement har villet gå inn i noen dialog om dette eller svare på våre brev om saken. Flere museer, store og små, har samarbeidet med antikvitetshandlere og auksjonsfirmaer og invitert dem inn i sine museer til taksering av gjenstander og salg. Også her savner vi svar på noen av våre brev.

Tilsvarende saker, ofte med større omfang, ser vi også i andre land. Internasjonalt verserer en rekke problematiske saker der museer har anskaffet gjenstander som har vist seg å være ulovlig utført fra opprinnelseslandet. Mange av disse gjenstandene har vært utstilt i museer i lang tid. Stadig oftere opplever museer imidlertid også det samme med nyanskaffelser som ad mystiske veier har havnet hos anerkjente auksjonshandlere der museene er kunder. Som en positiv nyhet på slutten av året kom meldingen om at Norge har ratifisert UNESCO-konvensjonen av 1970 om forbud mot inn- og utførsel av ulovlig kulturarv. Dette er et viktig tiltak som blant annet Norsk ICOM har gått sterkt inn for, og som vi derfor er svært glad for endelig er gått i orden. Dette gir våre myndigheter et verktøy i kampen mot denne typen ulovligheter.

Norsk ICOM opplever at behovet er stort for kunnskap om de museumsetiske reglene. Vi har alle et moralsk ansvar for det vi gjør, i vårt arbeid så vel som privat. Etikk er ikke bare for ledelsen, men for alle i museet, uansett stilling. Vi – museer og museumsansatte – må alltid følge årvåkent med, og ICOMs museumsetiske regler er en rettesnor som må finnes og brukes på alle arbeidsplasser.


ÅRSMØTET
Norsk ICOM holdt årsmøte på Rica Hell Hotell i Stjørdal 8.9.2006. Det var 92 medlemmer til stede. Fullstendig referat fra årsmøtet kan leses på www.icom-norway.org. Etter at selve årsmøtesakene var avviklet holdt Per Bjørn Rekdal fra Kulturhistorisk Museum ved UiO, som er medlem av ICOMs Executive Council, foredrag med titel Museumsnorge og Verden sett fra ICOM, og Ingunn Kvisterøy fra Kulturdepartementet/Den norske UNESCO-kommisjonen holdt foredraget Kofferten og det etiske imperativ: Hvordan angår UNESCOs konvensjoner museene?

Årsmøtet ble avviklet i tilknytning til landsmøtet i Norges museumsforbund, og med felles internasjonal innleder: Honor Gay, Head of Learning, Natural History Museum, London: Redefining Learning at the Natural History Museum, London.

Til møtet forelå også fersk fra trykkeriet den norske utgaven av ICOMs etiske regler, som dermed kunne deles ut til landsmøtedeltakerne. Den nye utgaven er som de tidligere utgitt i samarbeid med ABM-utvikling, og fikk ros for lekker og oversiktlig lay-out.


STYRET
Første halvår 2006 hadde styret denne sammensetning: Leder: Eva Mæhre Lauritzen, sekretær: Målfrid Grimstvedt, kasserer: Sissel Guttormsen, styremedlemmer: Leif Pareli og Rune Holbek og varamedlemmer: Paal Mork og Tone C. Karlgård.

Foran årsmøtet hadde Målfrid Grimstvedt og Paal Mork frasagt seg gjenvalg og gikk ut. På årsmøtet ble Eva Mæhre Lauritzen gjenvalgt som leder og Sissel Guttormsen som styremedlem. mens Tone C. Karlgård ble valgt som nytt styremedlem, og Ellen Lerberg og Torveig Dahl ble valgt til nye varamedlemmer. Styret har etter dette følgende sammensetning:

Leder:
Eva Mæhre Lauritzen, gjenvalgt, til 2008

Styremedlemmer:
Leif Pareli, ikke på valg i år, til 2007
Sissel Guttormsen, gjenvalgt, til 2008
Rune Holbek, ikke på valg i år, til 2007
Tone C. Karlgård, nyvalgt, til 2008

Varamedlemmer:
Torveig Dahl, nyvalgt, til 2007
Ellen Lerberg, nyvalgt, til 2007

Ved konstituerende styremøte 27.10 ble Sissel Guttormsen gjenvalgt som kasserer og Leif Pareli valgt til ny sekretær. Styret har i 2006 hatt fem møter, derav to organisert som telefonmøter, og har behandlet 55 saksnummer.


MÅL
Arbeidet bygger på hovedorganisasjonen ICOMs mål og strategiske planer for 2004-2007. Målene fra året før ble videreført på årsmøtet 2006 og er formulert slik:

 
  1 Norsk ICOM skal i sterkere grad enn før opptre som ICOMs talerør i Norge. Organisasjonen må bli bedre kjent og respektert som den ledende internasjonale museumsorganisasjonen.

 
  2 Norsk ICOM skal i samarbeid med andre beslektede organisasjoner arbeide for at internasjonale konvensjoner knyttet til beskyttelse av museer og kulturminner blir respektert i krigs- og katastrofesituasjoner. Arbeidet med å styrke nasjonalkomiteen for Blått Skjold (Blue Shield) prioriteres.

 
  3 Norsk ICOM skal bidra aktivt til at ICOM Code of Ethics, de etiske retningslinjer for museer og museumsarbeid, blir kjent og fulgt opp i hele det norske museumslandskapet. Dette skal gjøres i nært samarbeid med Norges museumsforbund, ABM-utvikling, fagforeningene for museumsansatte m.fl.

 
  4 Norsk ICOM skal videreutvikle samarbeidet vi har med Norges museumsforbund. Dette skal gjøres gjennom å utvikle samarbeidsformer som ivaretar en fornuftig arbeidsdeling og konkrete samarbeidsprosjekter på museumsområdet. Herunder også et tett praktisk organisatorisk samarbeid.

 
  5 Norsk ICOM skal fortsatt arbeide for at norske museer og museumsansatte deltar aktivt i internasjonale faglige nettverk. Utveksling og utvikling av kunnskap er viktig for å kunne tjene samfunnet på en god måte.


 
  RESULTAT

 
  1 Medlemmer

Ved årets begynnelse hadde Norsk ICOM 480 medlemmer. Dette var ved årets utgang øket til 495.

Medlemmene fordelte seg slik:

 
  Personlige medlemmer
Studentmedlemmer
Seniormedlemmer
Institusjoner

391
1
41
62

 
    Medlemsavgiftene blir fastsatt av styret etter at det er kjent hva avgiften til ICOM sentralt vil bli. For 2006 har medlemssatsene vært uforandret fra året før:

 
  Personlig medlem
Seniormedlem
Studentmedlem
Institusjon A (1-5 ansatte)
Institusjon B (6-20 ansatte)
Institusjon C (over 20 ansatte)

575
325
425
2.800
4.100
5.600

 
  2 Kontakt med medlemmene

Hjemmesidene www.icom-norway.org er det viktigste bindeleddet mellom styret og medlemmene. Bruken av hjemmesidene har ført til reduksjon i arbeid og utgifter med postutsendelser, noe som tidligere var en betydelig arbeidsbelastning for administrasjonen i Ullevålsveien. Det har bare kommet positive reaksjoner på denne omleggingen.

E-postlisten: icomnorge@museumsnett.no er også en viktig kontaktkanal fra styret til medlem¬mene, nærmere bestemt de av medlemmene som har fulgt oppfordringene om å melde seg på listen.

Det ble også i årets løp sendt ut to nyhetsbrev i regulær post.

 
  3 Etiske regler

Norsk ICOM ønsket å få utarbeidet en norsk oversettelse av den nye versjonen av etiske regler som ble vedtatt på ICOMs generalkonferanse i Seoul, høsten 2004. Den nye versjonen av etiske regler består av de samme tidligere vedtatte, men de er nå presentert på en ny og mer oversiktlig måte, som gjør det lettere å finne frem i regelverket. Oversettelsen er også denne gang gjort av Elisabeth Koren, og utgivelse av den nye versjonen ble gjort i samarbeid med ABM-utvikling. De nye reglene ble presentert og utdelt under det nasjonale museumsmøtet i Stjørdal i september.

 
  4 Faglege reiser

16 medlemmer fikk reisestøtte i 2006. Det ble utbetalt til sammen kr. 114 500 i reisestøtte. Følgende fikk støtte:

 
  Marit Berg
Erling Dahl jr.
Randi Gaustad
Eirik Gurandsrud
Jenny Heggvik
Grete Holmboe
Roy Høibo
Marc Maure
Paal Mork
Daniel W. Papuga
Leif Pareli
Lars Roede
Gerd Rosander
Vibece Salthe
Morten Steffensen
Gunhild Aaby

CECA, Roma
ICLM, Berlin
Glass, Istanbul
IC-Memo, Falstad
IC-Memo, Falstad
DEMHIST, Malta
DEMHIST, Malta
ICOFOM, Cordoba, Argentina
MPR, Mombasa, Kenya
ICME, Miami Beach, USA
ICME, Miami Beach, USA
CAMOC, Boston, USA
ICLM, Berlin
ICFA, Coburg
CECA, Roma
CECA, Roma

 
  5 Internasjonalt komitearbeid

Medlemmer av Norsk ICOM med verv i sentrale organer av ICOM:

• Per B. Rekdal, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo er styremedlem i ICOMs øverste organ, Executive Council.
• Knut Wik, museumskonsulent i Sør-Trøndelag fylkeskommune, leder av ICOMs Nominations and Elections Committee.
• Eva Mæhre Lauritzen, Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, medlem i ICOMs faste komite for etikk.
• Daniel Papuga, Leder for Internasjonale fagkomiteer i Advisory Committee.

Vårt medlem i Exceutive Council får et fast bidrag til dekning av reise- og oppholdsutgifter i forbindelse med sitt verv.
Vi prioriterer også å gi støtte til dem som møter i Advisory Committee.

Medlemmer av Norsk ICOM med verv i de internasjonale fagkomiteene:

• Erling Dahl jr., Troldhaugen, leder i ICLM, komiteen for litteraturmuseer
• Widar Halén, Nasjonalmuseet, leder i ICDAD, komiteen for kunstindustrimuseer
• Paal Mork, Norsk Folkemuseum, leder i ICOM-MPR, komiteen for markedsføring og PR
• Christian-Emil Ore, Universitetet i Oslo, leder i CIDOC, komiteen for dokumentasjon
• Daniel Papuga, leder i ICME, komiteen for etnografiske museer
• Randi Gaustad, Nasjonalmuseet, styremedlem i ICOM Glass
• Francoise Hanssen-Bauer, Nasjonalmuseet, styremedlem i ICOM-CC
• Hilde Mortvedt, Nasjonalmuseet, styremedlem i ICEE, komiteen for vandreutstillinger (Exhibition exchange)
• Toril Mugaas, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, styremedlem i ICAMT, komiteen for utstillingsdesign
• Frode Sæland, Norsk bergverksmuseum, medlem i styret for TICCIH, Mining section (The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage)
• Marc Maure, styremedlem i ICOFOM (museologi)

 
  6 Blue Shield / truet kulturarv

Også i 2006 representerte Leif Pareli ICOM i Den Norske Blue Shield-komiteen, og fungerte som komiteens leder. Dette er den norske nasjonalkomiteen av ICBS, the International Commit¬tee of the Blue Shield, som er et samarbeid mellom ICOM og tre andre organisasjoner som arbeider med kulturarv: ICA (arkiver), IFLA (biblioteker) og ICOMOS (kulturminner). (Fra 2005 er også CCAAA (Audiovisuelle arkiver) medlem av Blue Shield, men er foreløpig ikke kommet med i den norske komiteen). Arbeidet i 2006 var en videreføring av initiativet i 2005 til et seminar i samarbeid med Norges Røde Kors, som blant annet førte til etablering av kontakt med militære enheter i utenlandsoppdrag. Som følge av denne kontakten ble Leif Pareli i januar innbudt til, sammen med Janne Wilberg fra Forsvarsbygg, å forelese på Krigsskolen for norske mannskaper på vei til innsats i Afghanistan. I løpet av året fortsatte de to, og Blue Shield-komiteen for øvrig, arbeidet med å utarbeide et hefte om kulturarv i krig, til bruk for militære mannskaper. Dette arbeidet vil bli fullført i 2007.

I september deltok Leif Pareli i et møte i Haag om mulig omorganisering av Blue Shield-arbeidet og opprettelse av en Association of National Committees of the Blue Shield (ANCBS). Det ble utarbeidet en fremdriftsplan med sikte på å få etablert en slik organisasjon i løpet av 2007.

 
  7 Ulovlig handel med kulturarv

Norsk ICOM avga i mai høringsuttalelse til Kirke- og Kulturdepartementet angående utkast til forskrift om forbud mot utførsel og innførsel av kulturgjenstander og forskrift om tilbakelevering av stjålne og ulovlig utførte kulturgjenstander. I uttalelsen påpekte vi blant annet:

”Norsk ICOM mener det vil være en uheldig begrensning dersom forbudet mot import av kulturgods stjålet fra et museum eller lignende offentlig institusjon, bare skal gjelde i forhold til ”land som er part i en internasjonal avtale om illegal eksport og import og tilbakelevering av kulturgjenstander og hvor Norge også er part.” (…) Forbudet mot innførsel av stjålet kulturgods bør ha almen karakter, og ikke være begrenset til land som har undertegnet bestemte konvensjoner. Denne type begrensning medfører ofte at internasjonale konvensjoner langt på vei blir virkningsløse, fordi den ene eller begge parter i en sak ikke har tiltrådt dem. Som grunnstandpunkt vil vi fastslå at handel med stjålet kulturgods er uetisk og forkastelig uansett, og forbudet mot inn- eller utførsel av slikt stjålet gods bør derfor gjelde generelt.
For øvrig vil Norsk ICOM understreke betydningen av at det utvikles et best mulig internasjonalt avtaleverk til beskyttelse av kulturarv, blant annet når det gjelder ulovlig utførsel, innførsel og handel generelt. Ut fra dette hilser Norsk ICOM velkommen at myndighetene nå forbereder norsk ratifikasjon av UNESCO-konvensjonen av 1970. Vi konstaterer samtidig at dette er en sak som har vært omtalt i mange år, og der ledende politikere har gitt tilsagn om støtte, og der en positiv beslutning har vært forespeilet i en årrekke, uten at ratifikasjon faktisk har skjedd. Vi har tillit til at den nåværende høringsrunde fører til at ratifikasjon nå faktisk blir gjennomført.”

Norsk ICOM konstaterte med tilfredshet at før året 2006 var slutt, var konvensjonen faktisk blitt ratifisert.

 
  8 ICOM Nord

ICOM Nord er et fast årlig kontaktmøte mellom representanter for nasjonalkomiteene i de nordiske land. Vertskapet går på omgang mellom landene, og i 2006 ble møtet holdt i det danske Kvindemuseet i Århus 19.–22. april. Det var 13 deltakere fra alle fem nordiske land; fra Norsk ICOM deltok sekretær Målfrid Grimstvedt og kasserer Sissel Guttormsen. Møtet dreide seg i hovedsak om gjensidig informasjon og utveksling av erfaringer omkring saker av felles betydning. Elisabet Olofsson og Per Bjørn Rekdal, som begge sitter i ICOMs Executive Council, deltok i møtet og orienterte om utviklingen i hovedorganisasjonen siden generalkonferansen i Seoul i 2004. Det var kommet ny president, ny generalsekretær og ny struktur, og så mange endringer samtidig hadde nok til dels virket uheldig; i tillegg kommer at sekretariatet nå er delt på to steder, noe som også har medført ulemper. Elisabet Olofsson la vekt på arbeidet i den etiske komite, der hun er en av Executives representanter (mens Norsk ICOMs Eva Mæhre Lauritzen representerer nasjonalkomiteene der).

Etikk er i det hele et hovedtema for ICOM, og var det også under dette møtet i ICOM Nord. Deltakerne fra Finland og Island hadde med de trykte utgaver av reglene på finsk og islandsk; fra før er reglene trykt på svensk, mens den danske og den norske utgaven er underveis.

På området Blue Shield – truet kulturarv er det en komite i funksjon i Norge, men ikke i de andre landene (i Sverige dekkes feltet av stiftelsen Kulturarv Utan Gränser), og fra norsk side oppfordres det til å danne Blue Shield-komiteer også i de andre landene.

Når det gjelder internasjonale konvensjoner går det fremdeles sakte å få de relevante konvensjoner ratifisert av alle landene. Dette er et uoversiktlig område, og det er mye uklarhet om hvordan de forskjellige konvensjonene utfyller hverandre.

Neste års nordiske møte holdes i Helsingfors i dagene 19.-21. april 2007.

 
  9 Samarbeid med andre

Norsk ICOM kjøper kontortjenester hos Norges Museumsforbund og samarbeider med dem i forbindelse med arrangering av det nasjonale museumsmøtet.

Norsk ICOM får økonomisk støtte fra ABM-utvikling.

Gjennom samarbeidet i Blue Shield-komiteen har Norsk ICOM kontakt og samarbeid med søsterorganisasjonene ICOMOS (kulturminner), IFLA (bibliotek) og ICA (arkiv).

Norsk ICOM har også fortsatt et godt samarbeid med Den norske UNESCO-kommisjonen.

 
  10 Advisory Committee, 29. -31 mai 2006

Norsk ICOMs styreleder Eva Mæhre Lauritzen deltok i det årlige møtet i ICOMs Advisory Committee, som ble holdt i Paris 29. – 31. mai 2006. En stor del av møtet er rapporter: Rapporter fra ICOMs sekretariat, med fremlegging av regnskaper og budsjetter. Rapporter fra komiteer, regionale organisasjoner, utvalg og Task forces. Mange av rapportene har stor betydning for arbeidet i de nasjonale og internasjonale komiteene.

ICOM står overfor omfattende revisjoner:
• Organisasjonen har så stor tilgang på nye medlemmer at det har skapt ”problemer” i sekretariatet. Det arbeides med å lage et elektronisk medlemsregister der nasjonalkomiteer og internasjonale komiteer selv kan legge inn info. Arbeidet har tatt lenger tid enn forventet.
• Revisjon av ICOMs strategiske plan.
• Revisjon av ICOMs statutter.
• Revisjon av ICOMs Rules for National Commitees.

Andre saker:
• Orientering om nominasjon av kandidater og valg til Excecutive Council på Generalkonferansen i Wien i 2007.
• Valg av tema for Den internasjonale museumsdagen i 2007 og 2008.
• Museum and Intellectual property Rights.
• Presentasjon av Svensk ICOMs opplæringsprogramm i etikk, som de har fått kopiere fra Norsk ICOM.
• Valg av sted for generalkonferansen i 2010. To kandidater, Moskva og Shanghai. Shanghai fikk litt flere stemmer enn Moskva.
• Feiring av ICOMs 60-årsjubileum.

 
  11 Andre saker

Norsk ICOM har i løpet av året flere ganger tatt opp det uheldige i at Nasjonalmuseets styreleder som privatperson samler kunst som ligger innenfor museets arbeidsfelt, og påpekte dette i brev både til styreleder Christian Bjelland selv og til kulturministeren. Det har ikke kommet noen svar på disse henvendelsene.

Styret har også tatt opp uheldig sammenblanding ved at museer stiller lokaler til rådighet for – eller deltar i – salgsmesser og kommersielle verdivurderinger, og har påpekt dette i brev til aktuelle museer.

Norsk ICOM fortsatte i 2006 å engasjere seg i saken om Schøyen-samlingen, og argumenterte for at Nasjonalbiblioteket burde avslutte sin samarbeidsavtale med samlingen, ut fra at samarbeidet bidrar til å gi legitimitet til denne samlingen, som det hefter så mange tvilsomme spørsmål ved. Avtalen er senere sagt opp.

Styremedlemmer har i årets løp deltatt i mediedebatt om disse og andre museumsfaglige spørsmål, både i form av debattinnlegg og gjennom intervjuer i aviser og radio.

Styret har i løpet av året diskutert det utsendte utkast til Rules for National Committees. Et slikt internasjonalt regelverk vil blant annet ha betydning for våre vedtekter, som trolig vil trenge endring på flere punkter. Styret vil komme tilbake til saken når et endelig forslag til regelverk foreligger, og fremme de nødvendige endringsforslag for årsmøtet.

I løpet av året har styret utarbeidet og fått trykt en informasjonsbrosjyre om ICOM, til bruk ved verving av nye medlemmer og for øvrig til generell bruk utad med informasjon om organisasjonen.

IC-Memo, Den internasjonale komiteen av minnemuseer for erindringen om ofre for statlige forbrytelser, hadde sin årskonferanse på Falstad i månedsskiftet september-oktober. Sissel Guttormsen representerte styret i Norsk ICOM og foretok den høytidelige åpningen av konferansen.

Eva Mæhre Lauritzen var invitert til svenske museers og Svenska ICOMs vårmøte i april, der det var lansering av den svenske utgaven av ICOMs etiske regler, og hun holdt et kort foredrag der. På møtet ble det også lansert et etisk utdanningsopplegg basert på den norske workshop-modellen.

 
  Årsmeldingen er godkjent på styremøte i Norsk ICOM 2. mai 2007



Sak 4-2007 Regnskap


RESULTATREGNSKAP NORSK ICOM 2006

 
  INNTEKTER
Kontingent
Statstilskudd
Tilskudd UNESCO
Andre tilskudd
Andre refusjoner/
overføring av egne midler
Renteinntekter

Resultat 2006
504 350,00
191 000,00
-     
-     

-     
204,47

Budsjett 2006
500 000,00
191 000,00



55 000,00
 

Resultat 2005
490 017,50
187 000,00
15 000,00
0,00

0,00
0,00

 

Sum inntekter

695 554,47

746 000,00

692 017,50


  UTGIFTER
Lønnskostnader
Kontingent til Paris
Faglige reiser
Styrereiser
Andre og egne møter
ICOM-Nord
Internasjonale reiser
Utgifter for sekr.arbeid/honorar
Kontor utg./kontorrekvisita
Frakt, porto, telefon
Div. utgifter
Omkostninger

 
6 967,03
426 604,92
114 512,16
33 731,76
2 499,00
13 560,62
29 539,04
36 949,25
7 798,00
7 477,06
4 470,00
3 595,54

 
20 000,00
400 000,00
90 000,00
36 000,00
30 000,00
25 000,00
70 000,00
35 000,00
25 000,00
 10 000,00
4 000,00
1 000,00

 
0,00
380 010,68
85 880,00
25 614,91
25 510,14
24 539,89
37 250,45
64 722,00
0,00
7 316,41
2 616,54
0,00

 

Sum inntekter

687 704,38

746 000,00

653 461,02


       

Resultat

7 850,09

0,00

38 556,48




BALANSE PR. 31.12.2006
 
EIENDELER


Bank/post

31.12.2006


346 318,36

 

31.12.2005


255 302,69


Kundefordringer

600,00

 

0,00


Sum eiendeler

346 918,36

 

255 302,69


GJELD/EGENKAPITAL
Disp.fond pr. 01.01.06   206 150,23
Over/underskudd (-)          7 850,09
Disp.fond pr. 31.12.05     38 075,21




252 075,53

 




244 706,69


Påløpne kostnader

94 842,83

 

10 596,00


Sum Gjeld/egenkapital

346 918,36

 

255 302,69

 



 
 


Sak 5-2007 Budsjett


BUDSJETT 2008

 
 
    INNTEKTER Budsjett 2007 Rev. Budsjett 2007 Budsjett 2008  





Statstilskudd
Medlemskontingent
Andre tilskudd 1)
Andre refusjoner
Overføring fra disposisjonsfond
Renteinntekter
250 000
520 000
198 000
510 000
83 000

85 000
250 000
520 000


10 000
 
  Sum inntekter 770 000 876 000 780 000  
 
UTGIFTER

Lønnskostnader
Sekr. arbeid/honorar
Kontingent til Paris
Faglige reiser
Styremøter / reiser
Andre og egne møter
ICOM-Nord
Internasjonale reiser
Kontorutgifter/kontorrekv.
Frakt, porto, telefon
Trykksaker
Gaver
Diverse utgifter
Omkostninger



70 000

400 000
120 000
40 000
30 000
20 000
45 000
5 000
25 000
5 000
1 000
7 000
2 000



10 000
40 000
430 000
268 000
25 000
20 000
15 000
40 000
10 000
10 000
0
0
5 000
3 000



10 000
40 000
440 000
150 000
25 000
15 000
20 000
50 000
13 000
10 000
-     
-     
4 000
3 000
 
  Sum utgifter 770 000 876 000 780 000  
 
1) ABM-u - 75.000 øremerket generalkonferanse
ICOM Paris - 8000 stipend generalkonferansen i Wien



Sak 6-2007 Eventuelle saker fremmet av medlemmene


Sak 7-2007 Valg av styre, leder, revisorer og valgkomite

Her følger forslag fra valgkomiteen for Norsk ICOM:

Eva Mæhre Lauritzen har meddelt valgkomiteen at hun ønsker å tre tilbake som leder. Rune Holbek ønsker ikke gjenvalg som styremedlem. Valgkomiteen foreslår Leif Pareli som ny styreleder, og som nye styremedlemmer etter ham og Rune foreslås Ellen Lerberg (som har vært varamedlem siste år) og Morten Skadsem (ny). Som varamedlemmer foreslås Siri Schrøder Vesterkjær og Erik Jondell (begge nye).

Styret for Norsk ICOM blir derfor som følger i 2007/08:

Leder:                    Leif Pareli (ny, til 2009)
Styremedlemmer:    Sissel Guttormsen (ikke på valg, til 2008)
                             Tone C. S. Karlgård (ikke på valg, til 2008)
                             Ellen Lerberg (ny, til 2009)
                             Morten Skadsem (ny, til 2009)
Varamedlemmer:    Siri Vesterkjær (ny, til 2008)
                             Erik Jondell (ny, til 2008)


     Torill Thømt (sign.)                      Gerd Woll (sign.)                            Målfrid Grimstvedt (sign.)


Sak 8-2007 Kommende årsmøtested

 
  til toppen                                                   Tilbake til årsmeldinger og årsmøter