klikk her for printversjon

ÅRSMØTESAKER FOR NORSK ICOM 2008


Kjære ICOM-medlem!

Tiden for årsmøtet nærmer seg. Også i år er årsmøtet for Norsk ICOM lagt inn i programmet for landsmøtet til Norges Museumsforbund. Årsmøtet holdes fredag 22. august kl. 9.00.

Årets møte er lagt til Stavanger, der det er et rikholdig program for deltakerne. Vi håper å se mange av våre medlemmer i Stavanger. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er fullt mulig å delta på årsmøtet i Norsk ICOM uten å melde seg på Norges Museumsforbunds program.

Med vennlig hilsen styret i Norsk ICOM

Leif Pareli                                                         Tone C. S. Karlgård
Leder                                                                sekretær


 
  Stemmefullmakt:  
 
I henhold til vedtektene §14 kan hver stemmeberettiget møte med stemmefullmakt for inntil to fraværende medlemmer. Medbringes av den som får fullmakten og leveres på årsmøtet.

Undertegnede ICOM medlem nr. ............gir med dette ....................................................................
fullmakt til å stemme for seg på årsmøtet i Norsk ICOM 22.8.2008

Dato.................Navn/Signatur........................................................................................................



ÅRSMØTE I NORSK ICOM 2008
Stavanger 22. august 2008



DAGSORDEN



1.    Valg av dirigent og protokollkomite

2.    Godkjenning av innkalling, dagsorden og fullmakter

3.    Årsmelding

4.    Regnskap

5.    Budsjett, herunder kontingent og arbeidsmål

6.    Eventuelle saker fremmet av medlemmene

7.    Valg av styre, leder, revisorer og valgkomite

8.    Kommende årsmøtested



Sak 3-2008 Årsmelding


Årsmelding for Norsk ICOM 2007



2007 var et år med gledelig fremgang for Norsk ICOM. Ikke minst var det en markant økning i medlemstallet, fra 495 ved årets begynnelse til 541 ved årets slutt. En rekke medlemmer har hatt verv i internasjonale komiteer og i ICOMs sentrale organer, og det har vært et høyt aktivitetsnivå på flere områder.


ÅRSMØTET
Norsk ICOM holdt årsmøte på Hotell Alexandra i Loen 7. september 2007, i tilknytning til landsmøtet i Norges museumsforbund. Det var 54 medlemmer til stede. Fullstendig referat fra årsmøtet kan leses på www.icom-norway.org.

En viktig begivenhet for Norsk ICOM var at ICOMs president Alissandra Cummins kom til Norge for å delta på det nasjonale museumsmøtet og ICOMs årsmøte. Hun var årets inter-nasjonale taler på landsmøtet og holdt også en appell under ICOMs årsmøte. I forbindelse med besøket organiserte styret en rundreise for henne, slik at hun fikk sett en god del av norsk natur og hun fikk besøkt flere museer i Midt-Norge, på Vestlandet og i Oslo.


STYRET
Frem til årsmøtet hadde Norsk ICOM denne styresammensetning:
Leder: Eva Mæhre Lauritzen
Sekretær: Leif Pareli
Kasserer: Sissel Guttormsen
Styremedlemmer: Rune Holbek og Tone C. S. Karlgård
Varamedlemmer: Torveig Dahl og Ellen Lerberg.

Foran årsmøtet meldte Eva Mæhre Lauritzen at hun ønsket å gå av som leder. Rune Holbek meldte at han ikke så seg i stand til å fortsette i styret. Etter valg på årsmøtet og konstituering består styret 2007-2008 av:

Leder: Leif Pareli (til 2009)
Sekretær: Tone C. S. Karlgård (til 2008)
Kasserer: Sissel Guttormsen (til 2008)
Styremedlemmer: Ellen Lerberg og Morten Skadsem (begge til 2009)
Varamedlemmer: Siri Schrøder Vesterkjær og Erik Jondell (begge til 2008)

Styret har i 2007 hatt syv møter, derav ett organisert som telefonmøte, og har behandlet 60 saksnummer.


GENERALKONFERANSEN I WIEN
2007 var også et år med generalkonferanse, denne gang holdt i Wien i Østerrike i dagene 19. til 24. august. Det var rekordmange norske deltakere; styret hadde bare oversikt over de vel tredve som hadde søkt reisestøtte, men på den mottakelsen Norsk ICOM organiserte for de norske konferansedeltakerne på Cafe Museum, kom det over seksti personer.

Generalkonferansen og generalforsamlingen (som arrangeres samtidig med konferansen) diskuterte en rekke saker og traff flere viktige beslutninger om museumsfaglige spørsmål og om organisasjonens arbeid. Blant annet ble det vedtatt en ny strategisk plan, Our Global Vision, som vil bli et sentralt styringsdokument for ICOM i kommende treårsperiode, og en viktig inspirasjon for de nasjonale avdelingene (deriblant Norsk ICOM) når det gjelder å utforme egne arbeidsplaner for de kommende år. På det organisatoriske område ble det blant annet vedtatt at det for fremtiden skal holdes generalforsamling hvert år, istedenfor som hittil bare hvert tredje år i tilknytning til generalkonferansene. Generalforsamlingene vil bli avholdt i forbindelse med det årlige møtet i Advisory committee som holdes i Paris i mai-juni.

Alissandra Cummins ble gjenvalgt som president i ICOM for en andre treårsperiode. At det er kontinuitet i presidentvervet kunne anses spesielt viktig fordi ICOM for tiden står uten generalsekretær, etter at den tidligere generalsekretær sluttet på kort varsel. Ikke bare skulle det finnes en egnet person til denne sentrale oppgaven; i tillegg er det besluttet å omdefinere stillingen fra generalsekretær til å kalles generaldirektør, noe som selvsagt også er et uttrykk for ønsket om å gi stillingen et annet innhold enn det som har vært tilfelle tidligere.

På konferansen ble Per Bjørn Rekdal gjenvalgt som medlem av ICOMs høyeste organ, Executive council. Norsk ICOM er selvsagt glad for, og stolt over, å ha et av sine medlemmer i en slik sentral posisjon i organisasjonen.

En gledelig begivenhet for Norsk ICOM var det også at Knut Wik ble valgt til det viktige vervet som leder i Advisory committee for perioden 2007-2010, etter forslag fra blant annet de nordiske landene, som hadde diskutert denne saken i forbindelse med ICOM Nord-møtet i Helsingfors i april.

En generalkonferanse innebærer også valg i de fleste internasjonale komiteene, og det er etter konferansen to komiteer som har norsk leder (Christian-Emil Ore i CIDOC og Paal Mork i MPR), mens andre har norske styremedlemmer.


ARBEIDSMÅL
Arbeidet bygger på hovedorganisasjonen ICOMs mål og strategiske planer for 2004-2007. Målene fra året før ble videreført på årsmøtet 2007 og er formulert slik:

 
  1 Norsk ICOM skal i sterkere grad enn før opptre som ICOMs talerør i Norge. Organisasjonen må bli bedre kjent og respektert som den ledende internasjonale museumsorganisasjonen.

 
  2 Norsk ICOM skal i samarbeid med andre beslektede organisasjoner arbeide for at internasjonale konvensjoner knyttet til beskyttelse av museer og kulturminner blir respektert i krigs- og katastrofesituasjoner. Arbeidet med å styrke nasjonalkomiteen for Blue Shield prioriteres.

 
  3 Norsk ICOM skal bidra aktivt til at ICOM Code of Ethics, de etiske retningslinjer for museer og museumsarbeid, blir kjent og fulgt opp i hele det norske museumslandskapet. Dette skal gjøres i nært samarbeid med Norges museumsforbund, ABM-utvikling, fagforeningene for museumsansatte m.fl.

 
  4 Norsk ICOM skal videreutvikle samarbeidet vi har med Norges museumsforbund. Dette skal gjøres gjennom å utvikle samarbeidsformer som ivaretar en fornuftig arbeidsdeling og konkrete samarbeidsprosjekter på museumsområdet. Herunder også et tett praktisk organisatorisk samarbeid.

 
  5 Norsk ICOM skal fortsatt arbeide for at norske museer og museumsansatte deltar aktivt i internasjonale faglige nettverk. Utveksling og utvikling av kunnskap er viktig for å kunne tjene samfunnet på en god måte.


 
  RESULTAT

 
  1 Medlemmer

Ved årets begynnelse hadde Norsk ICOM 495 medlemmer. Dette var ved årets utgang øket til 541.

Medlemmene fordelte seg slik:

 
  Personlige medlemmer
Seniormedlemmer
Studentmedlemmer
Institusjoner

421
51
4
65

 
    Medlemsavgiftene blir fastsatt av styret etter at det er kjent hva avgiften til ICOM sentralt vil bli. For 2007 har medlemssatsene vært uforandret fra året før:

 
  Personlig medlem
Seniormedlem
Studentmedlem
Institusjon A (1-5 ansatte)
Institusjon B (6-20 ansatte)
Institusjon C (over 20 ansatte)

575
325
425
2.800
4.100
5.600

 
  2 Faglige reiser

36 medlemmer søkte og fikk innvilget reisestøtte i 2007. Tre meldte avbud. Det ble utbetalt til sammen kr. 267 956 i reisestøtte. Det uvanlig høye antallet søknader skyldes årets generalkonferanse i Wien. Nytt av året var at Norsk ICOM besluttet å avsette ett reisestipend (kr. 5000) til en deltaker fra et utviklingsland: Victoria Phiri, curator of Ethnography and Art, Livingstone Museum, Zambia. Vedtaket var i utgangspunktet et engangstiltak, men vil ut fra de gode erfaringene bli søkt videreført og utviklet til en fast ordning.
Norsk ICOM søkte og fikk i tillegg ett stipend (704 Euro) fra ICOM (Young Persons Mentoring Grant) for Mari S. Mathiesen fra Kulturhistorisk Museum, Universitetet i Oslo, øremerket generalkonferansen i Wien.

Følgende medlemmer mottok reisestøtte:

 
  Marit Berg
Trygve Brandal
Susan Braovac
Karstein B Dalaker
Randi Gaustad
Sissel Guttormsen
Martin Hager-Saltnes
Widar Halén
Rune Holbek
Grete Holmboe
Roy Høibo
Harald Jacobsen
Eva D. Johansen
Erik Jondell
Tone C. S. Karlgård
Peter Andreas Kjeldsberg
Mats Krouthén

Mari Mathiesen
Paal Mork
Hilde Mortvedt
Christian-Emil Ore
Daniel Winfree Papuga
Leif Pareli
Einar Solheim Pedersen
Siri Pedersen
Gerd Aarsland Rosander
Ellen Semb
Morten Skadsem
Tom G. Svensson
Biljana Topalove-Casadiego
Knut Wik
Gerd Woll
Josephine Østern

 
  I tillegg fikk Norsk ICOMs leder Eva Mæhre Lauritzen og executive-medlem Per Bjørn Rekdal dekket reiseutgiftene som følger av deres verv.

 
  3 Internasjonalt komitearbeid

En rekke medlemmer av Norsk ICOM har verv i sentrale organer av ICOM og i de internasjonale komiteer.

Per B. Rekdal, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo er medlem i ICOMs øverste organ, Executive Council (gjenvalgt under generalkonferansen i Wien i august)

Knut Wik, museumskonsulent i Sør-Trøndelag fylkeskommune, er leder av ICOMs Advisory Committee 2007 – 2010 (valgt i Wien).

Eva Mæhre Lauritzen, Naturhistorisk Museum, UiO, er medlem av den faste etikk-komite.

Paal Mork, Norsk Folkemuseum, er president i MPR (gjenvalgt i Wien) og medlem av Emergency Relief Task Force.

Christian-Emil Ore, Universitetet i Oslo, er president i CIDOC (gjenvalgt i Wien).

Francoise Hanssen-Bauer, Nasjonalmuseet, er styremedlem i ICOM-CC

Hilde Mortvedt, Nasjonalmuseet, er styremedlem i ICEE, (gjenvalgt i Wien)

Stein Adler Bernhoft, Trøndelag Folkemuseum, styremedlem i ICAMT (innvalgt i Wien).

Jon Reitan, Falstadsenteret, styremedlem i IC MEMO (innvalgt i Wien).

Tone C. S. Karlgård, Kulturhistorisk museum, UIO, styremedlem i ICME (innvalgt i Wien)

 
  4 Etikk

Etiske spørsmål i museumsarbeidet har fortsatt å være et sentralt tema for Norsk ICOM i 2007. En spesiell glede har vært den økte internasjonale anerkjennelsen av det etiske undervisningsopplegget som er utarbeidet av Norsk ICOMs leder, Eva Mæhre Lauritzen. Som følge av hennes engasjement er hun blitt innvalgt som medlem av ICOMs faste etikk-komite, og hun har fått stadig flere henvendelser fra inn- og utland om å komme for å holde kurs eller fortelle om opplegget. I februar ledet hun workshopen ”ICOM og det museumsetiske regelverket” for museer i Rogaland på Ryfylkemuseet i Sand, Suldal, og i mars holdt hun foredraget ”Hvem og hva er ICOM? Museer og museumsetikk” på styreseminar for museumsstyrene i Finnmark i Hammerfest.

Da Eva på landsmøtet i Loen gikk av som leder etter mange års innsats i styret, ble hun spontant utnevnt til seniorrådgiver i etikkspørsmål for det påtroppende styre, slik at hennes innsikt og kompetanse fortsatt kan komme til nytte i Norsk ICOM selv om hun ikke lenger sitter i valgt styreverv. Innsatsen på dette feltet vil bli videreført i 2008.

 
  5 Schøyensamlingen

En etikk-sak som har fått mye oppmerksomhet i de senere år, er de mange kritiske spørsmål rundt privatsamleren Martin Schøyens omfattende samling antikke manuskripter og andre kulturgjenstander, særlig fra Midt-Østen og Sentralasia, men også andre deler av verden. Norsk ICOM har stilt seg kritisk både til forhold ved selve samlingen, slik som manglende eller tvilsomme opplysninger om gjenstandenes bakgrunn og innkomsthistorie, og til det forhold at Nasjonalbiblioteket i flere år har gitt Schøyensamlingen plass på bibliotekets hjemmeside, og dermed har bidratt til å gi legitimitet til en samling som det hefter så mange uklare og tvilsomme forhold ved. Norsk ICOM har gjentatte ganger tatt opp dette forholdet i brev til Nasjonalbiblioteket, uten at svarene ga uttrykk for noen forståelse for ICOMs argumenter. Imidlertid kunngjorde Schøyensamlingen i en pressemelding at de ville avslutte samarbeidet med Nasjonalbiblioteket, fordi de opplevde opplysningskravene som urimelige. Uansett hvordan dette samarbeidsbruddet faktisk har foregått, opplever Norsk ICOM det som en seier for vår kritiske holdning, og styret sa seg da også fornøyd med at samarbeidet skulle avvikles.

 
  6 Møte om ulovlig handel med kulturarv

Norsk ICOM hadde lenge anbefalt at Norge burde tiltre UNESCO-konvensjonen av 1970 om forbud mot ulovlig handel med kulturgjenstander, og konstaterte med tilfredshet at Norge endelig tiltrådte denne konvensjonen i begynnelsen av 2007. Etter inspirasjon fra Danmark, der Dansk ICOM i mars var medarrangør av et åpent møte om ulovlig handel hvor også Norsk ICOM var representert, tok Norsk ICOM kontakt med Den norske UNESCO-kommisjonen, ABM-utvikling og Nasjonalbiblioteket om i fellesskap å arrangere et lignende møte om forholdene i Norge. Planleggingen av dette møtet ble konkretisert utover høsten 2007, med sikte på å avholde møtet kort etter årsskiftet.

 
  7 Styremedlemmers museumsetiske forpliktelser

En viktig etikksak i 2007 har vært den økende kritikk av det forhold at Nasjonal¬museets styreleder er en aktiv kunstsamler, som blant annet kjøper kunst som det også er aktuelt for museet å samle på. Dette er en sammenblanding av roller som etter Norsk ICOMs oppfatning er uheldig og et brudd på det etiske regelverket, et regelverk som Nasjonalmuseet som ICOM-medlem er forpliktet til å overholde. ICOM har i løpet av 2007 flere ganger uttalt seg kritisk om dette forholdet. Saken vil bli fulgt opp i 2008.

 
  8 Object ID

I løpet av året utarbeidet styret en norsk utgave av The Object ID Checklist, en oppskrift på hvordan privatpersoner og andre kan foreta en enkel registrering av verdigjenstander, med sikring av vitale opplysninger som kan være til nytte for å oppspore stjålet eller forsvunnet kulturgods. Listen fikk straks oppmerksomhet hos Økokrims enhet for miljøkriminalitet og ble omtalt i deres blad Miljøkrim. Listen finnes utlagt på Norsk ICOMs hjemmesider.

 
  9 Blue Shield/ truet kulturarv

Også i 2007 representerte Leif Pareli ICOM i Den Norske Blue Shield-komiteen, og fungerte som komiteens leder. I mars og september deltok han i møter i Haag og Utrecht i Nederland om opprettelse av en Association of National Committees of the Blue Shield (ANCBS); han ble også valgt til arbeidsgruppens leder.

 
  10 Fagmøtet 2007

Årets fagmøte ble avholdt på Kulturhistorisk Museum, Universitetet i Oslo 2. mai. Møtet hadde tittelen ”Verdens kulturarv” og tok opp en rekke saker: Per Rekdal snakket om ”Vanskelige utfordringer for ICOM” som forberedelse til høstens generalkonferanse; president i ICME Daniel Papuga tok opp ”Intellectual Property” og redegjorde for ICOM- og ICME-samarbeid med WIPO – World Intellectual Property Organization; Eva Mæhre Lauritzen innledet om ”Kulturarv, naturarv og etikk”, og Leif Pareli tok opp ”Tilbakeføring som forsoning” med utgangspunkt i en konferanse i Nuuk, Grønland, om tilbakeføring av museumssamlinger til urbefolkninger og andre. I møteprogrammet var også inkludert at ICOMs styremedlem Tone C. S. Karlgård holdt omvisning for møtedeltakerne i den fellesnordiske vandreutstillingen ”Kongospor” ved Kulturhistorisk Museum.

 
  11 ICOM Nord

Det årlige kontaktmøtet mellom de nordiske landenes ICOM-komiteer ble i 2007 arrangert av Finsk ICOM og holdt i Helsingfors 19.-22. april, kombinert med besøk i Estlands hovedstad Tallinn. Norsk ICOM var representert ved leder Eva Mæhre Lauritzen og sekretær Leif Pareli. Elisabet Olofsson og Per Bjørn Rekdal fra ICOMs Executive council innledet til diskusjon om ICOMs strategiske plan, Our Global Vision. I forbindelse med møtet ble det også diskutert å foreslå Knut Wik valgt som ny leder i ICOMs Advisory Committee foran generalkonferansen i Wien i august.

 
  12 Samarbeid med andre

Norsk ICOM kjøper kontortjenester hos Norges Museumsforbund og samarbeider med dem i forbindelse med arrangering av det nasjonale museumsmøtet.

Norsk ICOM får økonomisk støtte fra ABM-utvikling.

Gjennom samarbeidet i Blue Shield-komiteen har Norsk ICOM kontakt og samarbeid med søsterorganisasjonene ICOMOS (kulturminner), IFLA (bibliotek) og ICA (arkiv).

Norsk ICOM har også samarbeid med Den norske UNESCO-kommisjonen.


 
  Årsmeldingen er vedtatt på styremøte i Norsk ICOM 26. mai 2008



Sak 4-2008 Regnskap


RESULTATREGNSKAP NORSK ICOM 2007

 
  INNTEKTER
Kontingent
Statstilskudd
Tilskudd ABM-øremerkede prosjekter
Andre tilskudd
Andre refusjoner
Renteinntekter

Resultat 2007
504 640,00
198 000,00
75 000,00 
7 851,18 
-     
1 396,41

Budsjett 2007
510 000,00
198 000,00
83 000,00
0,00
85 000,00
0,00

Resultat 2006
504 350,00
191 000,00
0,00
0,00
0,00
204,47

 

Sum inntekter

786 887,59

876 000,00

695 554,47


  UTGIFTER
Lønnskostnader
Kontingent til Paris
Faglige reiser
Styrereiser
Andre og egne møter
ICOM-Nord
Internasjonale reiser
Utgifter for sekr.arbeid/honorar
Kontor utg./kontorrekvisita
Frakt, porto, telefon
Trykking
Div. utgifter
Omkostninger

 
    -     
408 436,69
267 956,00
20 662,50
43 939,88
13 873,98
23 338,39
45 918,00
3 289,00
11 794,96
-     
1 808,92
3 065,37

 
10 000,00
430 000,00
268 000,00
25 000,00
20 000,00
15 000,00
40 000,00
40 000,00
10 000,00
 10 000,00
0,00
5 000,00
3 000,00

 
6 967,03
426 604,92
114 512,16
33 731,76
2 499,00
13 560,62
29 539,04
36 949,25
7 798,00
7 477,06
0,00
4 470,00
3 595,54

 

Sum inntekter

844 083,69

876 000,00

687 704,38


       

Resultat

-57 196,10

 

7 850,09




BALANSE PR. 31.12.2007
 
EIENDELER


Bank/post

31.12.2007


194 879,83

 

31.12.2006


346 318,36


Kundefordringer

-     

 

600,00


Sum eiendeler

194 879,83

 

346 918,36


GJELD/EGENKAPITAL
Disp.fond pr. 01.01.07   252 075,53
Over/underskudd (-)        57 196,10
Disp.fond pr. 31.12.07    




194 879,43

 




252 075,53


Påløpne kostnader

0,40

 

94 842,83


Sum Gjeld/egenkapital

194 879,83

 

346 918,36

 

Gabriella Kulkova                                                                                           Oslo, 22.01.2008
regnskapsfører



 
 


Sak 5-2008 Budsjett


BUDSJETT 2008-2009

 
 
    INNTEKTER Budsjett 2008 Rev. Budsjett 2008 Budsjett 2009  





Statstilskudd
Medlemskontingent
Unesco 1)
ABMu-midler 2)
Overføring fra disposisjonsfond
Renteinntekter
250 000
510 000


25 000
207 000
523 000
20 000
35 000
110 000
300 000
530 000


20 000
 
  Sum inntekter 785 000 895 000 850 000  
 
UTGIFTER

Kontingent til Paris
Faglige reiser
Styremøter / reiser
Andre og egne møter
ICOM-Nord
Internasjonale reiser
Seminar - ulovlig handel
Kurs - museumsetikk
Sekr. arbeid/honorar
Kontorutgifter/kontorrekv.
Frakt, porto, telefon
Trykksaker
Gaver
Diverse utgifter
Omkostninger



420 000
150 000
25 000
15 000
30 000
70 000


50 000
5 000
13 000
-     
-     
4 000
3 000



410 000
160 000
30 000
65 000
20 000
80 000
20 000
35 000
50 000
5 000
15 000


2 000
3 000



420 000
170 000
25 000
30 000
15 000
110 000


50 000
5 000
15 000
 

5 000
5 000
 
  Sum utgifter 785 000 895 000 850 000  
  1) seminar om ulovlig handel
2) kurs i museumsetikk


Sak 5 b:

KONTINGENT FOR 2009
Styrets forslag:

Kontingentsatsene for 2008 gjelder uforandret for 2009.


Sak 5 c:

ARBEIDSMÅL 2008-2009
Styrets forslag:

Arbeidet bygger på hovedorganisasjonen ICOMs mål og strategiske plan for 2007 – 2010 ”Our Global Vision”. Som en del av International Council of Museums skal Norsk ICOM:

 
  1. Opptre som ICOMs talerør og videreutvikle ICOM som en sterk aktør i museumsnorge, gjennom å:

• Øke medlemsantallet i Norsk ICOM.
• Utvikle Norsk ICOMs hjemmeside til en attraktiv og nyttig ressurs.
• Bidra aktivt til at ICOMs museumsetiske regelverk blir kjent og fulgt opp i hele det norske museumslandskapet.
• Styrke samarbeidet med Norges Museumsforbund og andre aktører innenfor museumsområdet.
• Representere museumsnorge gjennom deltagelse i ICOMs sentrale komiteer og råd, de internasjonale komiteer og andre fora innen ICOM.
• Styrke det nordiske samarbeidet i ICOM Nord.

 
  2. Medvirke til å øke forståelsen for kultur- og naturarvens betydning, gjennom å:

• Virke for nytenkende, inkluderende og samtidsrelatert museumsvirksomhet, og i samarbeid med andre beslektede organisasjoner spre kunnskap om museenes samfunnsrolle og ansvar.
• Arbeide for å styrke nasjonalkomiteen for Blue Shield.
• Samarbeide med andre beslektede organisasjoner i arbeidet for at internasjonale konvensjoner knyttet til beskyttelse av museer og kulturminner blir respektert i krigs- og katastrofesituasjoner.
• Arbeide for å motvirke ulovlig handel av kulturminner.

 
  3. Medvirke til kompetanse- og kvalitetsutvikling innen museumsområdet, gjennom å:

• Tilby fri entré til verdens museer gjennom ICOM-kortet.
• Oppmuntre til engasjement i ICOMs internasjonale komiteer og konferanser.
• Formidle reisestøtte til ICOMs internasjonale konferanser.
• Tilby kurs i ICOMs museumsetiske regelverk.

 
 
Sak 6-2008 Eventuelle saker fremmet av medlemmene


Sak 7-2008 Valg av styre, leder, revisorer og valgkomite

Innstilling fra Valgkomite for Norsk ICOM 2008


Styret i Norsk ICOM består av flg.:
Leif Pareli, styreleder (valgt til 2009)
Sissel Guttormsen (på valg i 2008)
Tone C. S. Karlgård (på valg i 2008)
Ellen Lerberg (valgt til 2009)
Morten Skadsem (valgt til 2009)

Varamedlemmer:
Erik Jondell (på valg i 2008)
Siri Schrøder Vesterkjær (på valg i 2008)

• De som er på valg er derved styremedlemmene Guttormsen og Karlgård og varamedlemmene Jondell
  og Vesterkjær.
• Guttormsen og Karlgård tar gjenvalg og er valgbare. Valgkomiteen innstiller dem for en ny periode,
  frem til 2010.
• Jondell tar gjenvalg og er valgbar. Valgkomiteen innstiller ham for en ny periode, frem til 2009.
• Siri Schrøder Vesterkjær arbeider ikke lenger ved et museum. Valgkomiteens forslag til nytt
  varamedlem er Eva Dagny Johansen, Alta museum, som kan velges for ett år frem til 2009.

Valgkomiteens forslag til nytt styre er derved:
Leif Pareli, styreleder (til 2009)
Sissel Guttormsen (til 2010)
Tone C. S. Karlgård (til 2010)
Ellen Lerberg (til 2009)
Morten Skadsem (til 2009)

Varamedlemmer:
Erik Jondell (til 2009)
Eva Dagny Johansen (2009)

Oslo og Nærbø, 30.6.2008


Eva Mæhre Lauritzen                              Gerd Woll                              Målfrid Grimstvedt


Sak 8-2008 Kommende årsmøtested

 
  til toppen                                                   Tilbake til årsmeldinger og årsmøter